Ganljivo

GROZLJIVO: ”Umrl mi je na rokah!” Zdravnika od nikoder, reševalci so se obotavljali…

Naše južne sosede je zelo pretresel primer ubogega 18 letnika v Zaprešiću, blizu Zagreba, ki je v nedeljo ob prihodu reševalnega vozila umrl.

Priče so navedle, da zdravnika sploh ni bilo.

Sredi ulice je mladeniču postalo slabo, pomagati so mu skušali številni mimoidoči, ki so klicali na urgenco, po prihodu reševalnega vozila, pa je fant izgubil svoje življenje.

Vir: Facebook stran ‘Zaprešić bez cenzure’

Očividci so potrdili, da sta v reševalnem vozilu bila samo medicinski tehnik in medicinska sestra, v vozilu naj sploh ne bi bilo defibrilatorja. Na hrvaškem se je zaradi tega tragičnega dogodka sprožil val ogorčenja.

NMP Zaprešić ima samo enega zdravnika, ki pa po navedba hrvaških medijev takrat ni bil dosegliv. Reševalno vozilo je prišlo 12 minut po telefonskem klicu na urgenco, čeprav je sedež nujne pomoči oddaljen le nekaj sto metrov.

Kasneje je na kraj dogodka prišlo še drugo reševalno vozilo iz kraja Jastrebarsko. Mladeniča so poskušali oživiti, a brez uspeha.

Ena izmed prič je povedala:

”Umrl mi je na rokah. Padel je na tla, pristopila sta dva človeka, poklicala reševalce in me prosila, ali jima pomagam. Ko sem prispel k fantu, je bil še v šoku, a je še kazal znake življenja. Čutil sem srčni utrip, še je bila možnost, da ga rešijo. Gospa poleg mene je še drugič klicala reševalce in čeprav je stavba oddaljena le nekaj sto metrov, so prišli šele čez 12 minut.”

Svojcem in prijateljem izrekamo iskreno sožalje. Takšne stvari se v današnjem času ne bi smele dogajati…

Komentiraj

Popularno

Domov