Mati rodila dojenčico, ki se rodi v enem od 625 miljonov primerov! - NAROBESVET
Ganljivo

Mati rodila dojenčico, ki se rodi v enem od 625 miljonov primerov!

V Sibiriji so nedavno zabeležili izjemen primer zunajmaternične nosečnosti, ki se skoraj vedno konča s splavom, vendar tokrat je dojenčku uspelo preživeti.

Ukrajinski begunki iz pokrajine Donbas (31) je uspelo izvest takšno nosečnost brez zdravniškega pregleda.
Dojenčica je dobro in sliši na ime Veronica. Ime pomeni “tisti, ki nosi zmago,” kar si je dojenčica popolnoma zaslužila, saj je le ena na 625 milijonov, ki ji uspelo preživeti zunajmaterinčno nosečnost!

Otrok je bil spočet naravno, vendar se v maternici ni razvil, ampak zunaj nje. Takšne zunajmaternične nosečnosti se skoraj vedno končajo kot splav, če je to še v fazi zgodnje nosečnosti, a se pogosto dogaja, da morajo ženski, ki ji delajo operativni poseg, vzeti del reproduktivnih organov, običajno jajčnikov ali jajcevod.

Doslej,  skupaj z malo Veronica, je bilo v svetu zabeleženih le 12 takih primerov.

In to še ni vse!

Mati in oče male Veronice so se odločili, da se ne bo rodila v bolnišnici. Ker je bila nosečnost v redu, so čakali na porod doma. Na začetku je vse potekalo dobro. Občutila je vse močnejše in pogostejše krče, pripravljala se je na porod, nato pa so se krči nenadoma ustavili.

Nato so se odločili, da pohitijo v bolnišnico, kjer jo je operirala skupina kar 10 zdravnikov. Operacija je bila zapletena in zelo tvegana. Toda dva sta zmagala.

– Ugotovili smo, da je bila operacija uspešna, ko je otrok začel jokati – je dejal dr Marat Zaziev, eden od zdravnikov.

Mati in hči sta zdaj varna in zdrava.

Po pisanju ruskih medijev, zdravniki  zdaj preiskujejo razlog takšne nosečnosti, ki je privedla do razvoja otroka izven maternice.

Oglejte si videoposnetek:

Komentiraj

Popularno

Domov