Triki

Najprej so mislile, da je zaradi tega čudna, zdaj vse ženske kopirajo njen trik z obližem!

Za vas imamo nekaj trikov, ki vam lahko pomagajo. 

Prava velikost obutve je zelo pomembna, in to še posebej velja za čevlje s peto.

Če so vam preveliki, vam bo noga v čevlju ‘plesala’, in kot da že sama hoja v petkah ni dovolj velik izziv, se vam bo čevelj še sezuval. Recept za katastrofo.

Če so vam čevlji pretesni, se vašemu stopalu ne piše nič bolje. Boleče stopalo, ožuljeni palci in pete, ne, tako si res ne želite preživeti delovnega dne.

Tukaj je nekaj trikov:

Postavite obliž na prste

Morda se sliši nekoliko čudno, a med tretjim in četrtim prstom na nogi je živec, ki se razdeli. V visokih petah nanj izvajamo pritisk, in to je lahko vzrok neznosne bolečine v sprednjem delu stopala. Z medicinskim lepilnim trakom zato tretji in četrti prst zlepite skupaj, s čimer omenjeni živec nekoliko razbremenite pritiska in s tem zmanjšate bolečine.

Uporabite kremo

Pete so lahko zelo suhe in lahko se pojavijo žulji, zato poskrbite za svoje noge. Na noge nenesite kremo in počutili  se boste veliko bolje.

Kako zdraviti kurja očesa

Kurja očesa so zelo neprijetna nevšečnost, ki doleti mnogo ljudi. So boleča na otip in težko se jih znebimo.

Vse, kar potrebujete je netresk in obliž. Netresk je zelo zdravilna rastlina, uporabna za lajšanje mnogih nevšečnosti in bolezenskih stanj. Pomaga pa tudi pri odpravljanju kurjih očes in celjenju žuljev.

Vzemite list netreska, odstranite mu tanko povrhnjo plast, nato ga položite na kurje oko ali žulj in prilepite čezenj obliž. Pustite delovati ves dan, nato zamenjajte s svežim listom netreska. Obkladek imejte na žulju ali kurjem očesu tudi čez noč.

Čez nekaj dni bo kurje oko s korenino vred izginilo, na mestu, kjer se je nahajalo pa bo nova in zdrava koža.

Soda bikarbona

Za pripravo “mošnjička” potrebujemo 3 žlice sode bikarbone, košček odsluženega blaga (20 x 20 cm) in trak ali vrvico. Na sredino blaga vsujemo sodo bikarbono in z vrvico zavežemo blago kot “mošnjiček”. Pripravljen “mošnjiček” s sodo položimo v športni copat in neprijetne vonjave bodo hitro pozabljene.

Loading...
Komentiraj

Popularno

Domov