Triki

Znebite se mravelj z naravnimi sredstvi, ki jih zagotovo imate v kuhinji!

V poletnih dneh se lahko v hiši, na terasi ali vrtu pojavijo tudi mravlje.
Teh se lahko rešite hitro na naraven način.
Preberite nekaj nasvetov, s katerimi jih boste zagotovo pregnali.

CIMET – uporabite lahko mleti cimet in sicer tako, da ga potresete tam, kjer imate največ mravelj in kjer se največ zadržujejo. Če želite, pa lahko uporabite tudi eterično olje z vonjem cimeta.

LIMONA – če vaša tla niso občutljiva na limonino kislino, potem jih premažite s sokom limone. Mravlje ne prenesejo kisline in se bodo hitro pobrale stran.

POPROVA META – če boste nekaj kapljic poprove mete nanesli na lokacijo, kjer mravlje pridejo v vaš dom, potem zagotovo ne bodo več, ko zavohajo ta vonj. Mravlje tega vonja ne prenesejo in jih odbija.

KIS – če vas vonj po kisu ne moti in niste preveč občutljivi nanj, potem popršite dele doma s kisom in verjemite, da bodo mravlje kmalu izginile. Namesto pršenja, lahko spustite nekaj kapljic tudi na tla.

ZDROB – gre za bolj ”grobo” metodo, ki deluje tako, da zmleti zdrob posujete po tleh, kjer se nahajajo mravlje. Te bodo zdrob pojedle in najverjetneje kmalu tudi poginile.

KAVNA USEDLINA – tudi kavne usedline mravlje ne marajo. Potresite jo na pot, ki so jo naredile mravlje in te bodo odšle drugam.
Loading...
Komentiraj

Popularno

Domov