Zanimivo

GROZNO: Plače, ob katerih se lahko naše medicinske sestre samo razjokajo!

Poglejte kakšno plačo prejemajo naše sestre…

Zaradi pomanjkanja medicinskih sester so v splošni bolnišnici v Šempetru morali prestaviti kar 31 operacij!

Na kirurškem oddelku primanjkuje toliko medicinskih sester, da lahko zapolnijo le 20 postelj namesto 30, kolikor jih je na voljo na oddelku.

V šempetrski bolnišnici je med letoma 2013 in 2018 odpoved dalo kar 142 medicinskih sester.

VIR: Facebook

Predsednik sindikalne enote Sindikata delavcev zdravstvene nege v šempetrski bolnišnici Dalibor Palič je razkril, da so iz bolnišnice odšle medicinske sestre in tehniki z dogoletnimi izkušnjamo.

Brez popravljenih razmer bodo težko privabili koga nazaj. Mlade delavke, ki so ravnokar zaključile izobraževanje, pa bo treba še marsikaj naučiti, da bodo lahko enakovredno nadomestile manjkajoče strokovne delavke. Ne le plačo, urediti bo treba tudi druge razmere, saj so medicinske sestre zdaj tako zelo obremenjene, da si težko privoščijo dopuste in so zaradi preobilice dela že popolnoma izgorele.

Diplomirane medicinske sestre pri nas zaslužijo od 1320 evrov bruto do 1600 evrov bruto. V negovalni enoti padejo diplomirane medicinske sestre v 30. plačni razred, kar znaša 1370 evrov bruto, z napredovanji lahko pridejo do 2030 evrov bruto.

Časnik delo pa poroča, da se bo zaradi sistematizacije nekaterim sestram v UKC Ljubljana plača celo znižala.

Pa poglejmo, koliko so plačane medicinske sestre v nekaterih državah po Evropi.

Oglasila se je tudi glavna medicinska sestra v šempetrski bolnišnici. Klara Bavčar je pobvedala, da velja pomanjkanje medicinskih sester predvsem na bolnišničnih oddelkih, ne pa ambulantah. Plača medicinske sestre začetnice, znaša brez dodatkov za nočno in nadurno delo samo okoli 750 evrov neto.

Srednje in diplomirane medicinske sestre množično odhajajo. Raje se zaposlijo v primarnih zdravstvenih ustanovah, kjer imajo boljše pogoje za delo in seveda višje plače.

Res žalostno… Delimo ta prispevek naprej, naj obkroži celotno državi. Naj se nekdo zgane in poskrbi za naše cenjene medicinske sestre, da ne bodo svojega znanja odnašale v tujino.

 

Loading...
Komentiraj

Popularno

Domov